Vera van Es

VeraIn 2004 heb ik de allereerste les van Circus Amersfoort gemist, maar na de tweede les ben ik nooit meer weggegaan. Jarenlang bestond mijn dagelijks leven naast school uit trainen, optreden, lesgeven. Tissu, trapeze en acrobatiek waren favoriet, maar ook voor andere disciplines ben ik enthousiast te maken.

Voor mijn studie orthopedagogiek ben ik naar Utrecht verhuisd, maar nog altijd reis ik regelmatig heen en weer naar Circus Amersfoort. Op dit moment ligt mijn focus vooral op lesgeven. Ik hoop mijn studieachtergrond te combineren met mijn circuservaring, bijvoorbeeld in Club Drempelloos en bij het lesgeven aan vluchtelingenjeugd. Voor de verbazing bij het lukken van een truc, de stralende lach na een geslaagd optreden en het enthousiasme van zowel deelnemers als docenten blijft ik naar de wagenwerkplaats komen!

Hanna van der Stap

HannaToen Hanna tien jaar was, is ze vanwege vrienden bij Circus Amersfoort terechtgekomen. Ze kreeg les in alle circustechnieken. “Dit beviel mij zo goed dat ik nu nog steeds te vinden ben bij ons circus. Na een aantal jaar ben ik gaan helpen bij de jongste kinderen.” Na dat anderhalf jaar gedaan te hebben volgde Hanna de interne opleiding tot junior circusdocent . Sindsdien geeft ze voornamelijk zelf les. Haar favoriete onderdeel is acrobatiek. “Het mooie aan docent zijn is dat je de ontwikkeling van de kinderen kunt volgen en hen allerlei circustechnieken kunt aanleren. Ook is het erg leuk om te zien dat ze zoveel plezier hebben tijdens de circuslessen.”