Martijn van Nunen

MartijnPer toeval kwam ik terecht bij Circus Amersfoort. Een van de beste dingen die op mijn pad zijn gekomen. Na de eerste les was ik niet meer los te slaan bij het circus en al snel kocht ik zelf jongleerballen die ik zo vaak liet vallen dat ik al snel leerde jongleren. Twaalf jaar later ben ik zelf docent geworden en regel ik met Team Techniek de technische faciliteiten binnen het circus.

Als mensen vragen wat voor mij het leukste is, antwoord ik altijd jongleren hoewel dat eigenlijk een onvolledig antwoord is. Eigenlijk ben ik gewoon verliefd op het circus met alle creativiteit, uitdagingen en vrolijkheid. Ook ben ik niet uit het theater weg te slaan en studeer daarom Techniek en Theater in Amsterdam. Meerdere malen per week reis ik terug naar Amersfoort om weer thuis op circus te komen en de kinderen door te geven wat ik heb geleerd als kind in het circus.

Luuk Tondeur

LuukHet zeer besmettelijke circusvirus heeft Luuk goed te pakken. Zo ernstig dat hij wel meerdere keren per week te vinden is in het prachtige pand op de Wagenwerkplaats. “Ik hang dan heerlijk in de trapeze, gooi diabolo’s in de lucht of doe aan acrobatiek. Dit zijn specialisaties waar ik zelf in oefen en ook graag in doceer.

Plezier staat voorop, maar ondertussen werken we met de kinderen aan hun motoriek, creativiteit en presentatie. Elk kind vindt wel iets waar hij of zij helemaal voor wil gaan. Doordat alle kinderen elk hun eigen discipline/techniek/truc hebben, is er nauwelijks competitie en bewonderen ze elkaar voor wat ze kunnen. Daardoor vallen er nooit kinderen buiten de groep. De vrolijke en sociale sfeer wordt nog eens goed uitgebouwd op ons jaarlijkse circuskamp. Met dit kamp sluiten we het seizoen af en maken we er een groot feest van. Zo leeft het virus voort en kom ik er hopelijk nooit meer vanaf!”