Vincent Vos

VincentVincent is op zijn veertiende met circus in aanraking gekomen. Hij kon al eenwieleren en had snel het jongleren onder de knie.

“Ik ben gaan lesgeven, omdat ik meer wilde doen met circus en omdat ik het leuk vind om anderen nieuwe dingen te leren. Ook ben ik Sociaal Cultureel Werk gaan studeren in Utrecht. Door mijn inmiddels afgeronde opleiding en door het bezoeken van veel circusfestivals ben ik gekomen waar ik nu ben.”

Dingen die hij leuk vindt om te doen in het circus: acrobatieken, jongleren, voorstellingen kijken, festivals bezoeken, leuke mensen ontmoeten, en het land (en de wereld) doorreizen.

Vera van Es

VeraIn 2004 heb ik de allereerste les van Circus Amersfoort gemist, maar na de tweede les ben ik nooit meer weggegaan. Jarenlang bestond mijn dagelijks leven naast school uit trainen, optreden, lesgeven. Tissu, trapeze en acrobatiek waren favoriet, maar ook voor andere disciplines ben ik enthousiast te maken.

Voor mijn studie orthopedagogiek ben ik naar Utrecht verhuisd, maar nog altijd reis ik regelmatig heen en weer naar Circus Amersfoort. Op dit moment ligt mijn focus vooral op lesgeven. Ik hoop mijn studieachtergrond te combineren met mijn circuservaring, bijvoorbeeld in Club Drempelloos en bij het lesgeven aan vluchtelingenjeugd. Voor de verbazing bij het lukken van een truc, de stralende lach na een geslaagd optreden en het enthousiasme van zowel deelnemers als docenten blijft ik naar de wagenwerkplaats komen!

Saskia Keizer

SaskiaSaskia heeft in 2004 samen met o.a. Ronald Barendregt Circus Amersfoort opgericht. De tijd vliegt, in 2014bestond Circus Amersfoort alweer tien jaar. Saskia is begonnen met het werken achter de schermen van Circus Amersfoort. Ze verwerkte de aanmeldingen en verzorgde de financiële administratie. Sinds 2008 werkt ze ook met de kinderen. “Het geweldige aan circus vind ik de ongedwongenheid, het plezier dat iedereen er in kan vinden en de mooie voorstellingen die neergezet worden. Uiteraard vind ik ons pand op de Wagenwerkplaats ook helemaal tof! Mijn favoriete onderdelen bij het circus zijn jongleren, diabolo en acrobatiek. Koordlopen kan ik niet en ballopen vind ik heel eng!”

Ronald Barendregt

RonaldRonald is een van de acrobaten die in januari 2004 het mooie Circus Amersfoort heeft opgericht. Beginnend met een groepje van 30 kinderen, twee uur per week, had hij nooit durven hopen op zo’n groot succes als dat het circus nu is geworden. Zelf doet hij al bijna twintig jaar aan acrobatiek en hij vindt dat dan ook het allerleukste om zelf te doen, maar ook de andere technieken vindt hij fantastisch.

“Waar ik heel blij van word, is ons mooie pand aan de Wagenwerkplaats en ons geweldige docententeam. Daarnaast is het toch super dat we nu nog altijd een aantal leerlingen van het eerste uur onder ons hebben! In januari 2014 vieren we het tienjarig jubileum en ik hoop op nog minstens tien van die prachtige circusjaren. Tot snel bij Circus Amersfoort!”

Nynke Jorna

NynkeToen Nynke op vijfjarige leeftijd een workshop ouder- en kindacrobatiek deed samen met haar moeder, was ze meteen al erg enthousiast. Helaas bestond Circus Amersfoort toen nog niet. In 2004 werd Circus Amersfoort opgericht en vanaf de allereerste circusles is Nynkes liefde voor het circus gebleven. Aangezien ze circus zo leuk vond, volgde ze een opleiding tot juniordocent. “Het sprak me aan ook anderen enthousiast te maken voor Circus Amersfoort. Het allermooiste aan circus vind ik dat iedereen geaccepteerd wordt zoals hij of zij is en dat er altijd wel iets is wat je leuk vindt om te doen”. Zelf doet Nynke graag aan acrobatiek, maar hangt toch het liefst in de tissu. Ook de Chinese Paal vind ze een uitdaging.

Luuk Tondeur

LuukHet zeer besmettelijke circusvirus heeft Luuk goed te pakken. Zo ernstig dat hij wel meerdere keren per week te vinden is in het prachtige pand op de Wagenwerkplaats. “Ik hang dan heerlijk in de trapeze, gooi diabolo’s in de lucht of doe aan acrobatiek. Dit zijn specialisaties waar ik zelf in oefen en ook graag in doceer.

Plezier staat voorop, maar ondertussen werken we met de kinderen aan hun motoriek, creativiteit en presentatie. Elk kind vindt wel iets waar hij of zij helemaal voor wil gaan. Doordat alle kinderen elk hun eigen discipline/techniek/truc hebben, is er nauwelijks competitie en bewonderen ze elkaar voor wat ze kunnen. Daardoor vallen er nooit kinderen buiten de groep. De vrolijke en sociale sfeer wordt nog eens goed uitgebouwd op ons jaarlijkse circuskamp. Met dit kamp sluiten we het seizoen af en maken we er een groot feest van. Zo leeft het virus voort en kom ik er hopelijk nooit meer vanaf!”