Rutmer Ebbes

RutmerRutmer werd al jong gegrepen door de aantrekkingskracht van het circus. Bij Circus Amersfoort leerde hij de fijne kneepjes van bijna alle circustechnieken. Hij jongleert de gekste trucjes de lucht in en is vaak in gekke acrobatische houdingen te vinden. Hij staat menigmaal op het podium en is vaak op circusfestivals te vinden om zijn kunsten te verbeteren. Ondertussen is hij al weer een flink aantal jaren bezig deze technieken weer door te geven aan de jongere circusliefhebbers. Mede door de liefde voor het circus en het daaruit ontstane plezier in lesgeven is Rutmer de academische Pabo gaan doen. De kennis vanuit deze opleiding komt natuurlijk weer goed van pas in zijn lessen op Circus Amersfoort.

Ronald Barendregt

RonaldRonald is een van de acrobaten die in januari 2004 het mooie Circus Amersfoort heeft opgericht. Beginnend met een groepje van 30 kinderen, twee uur per week, had hij nooit durven hopen op zo’n groot succes als dat het circus nu is geworden. Zelf doet hij al bijna twintig jaar aan acrobatiek en hij vindt dat dan ook het allerleukste om zelf te doen, maar ook de andere technieken vindt hij fantastisch.

“Waar ik heel blij van word, is ons mooie pand aan de Wagenwerkplaats en ons geweldige docententeam. Daarnaast is het toch super dat we nu nog altijd een aantal leerlingen van het eerste uur onder ons hebben! In januari 2014 vieren we het tienjarig jubileum en ik hoop op nog minstens tien van die prachtige circusjaren. Tot snel bij Circus Amersfoort!”

Jeroen Baltussen

JeroenJeroen is in 2007 begonnen als circusdocent. Hij kwam in contact met Circus Amersfoort door zijn dochter die op circusles zat, hierdoor voelde hij zich steeds sterker betrokken bij het circus. “Het enthousiasme waarmee de kinderen bezig zijn en waarmee docenten lesgeven werkt erg aanstekelijk.” Zelf vindt hij het ook leuk om circuskunsten te doen. “In mijn jeugd heb ik veel geturnd en ik ben later aan acrobatiek gaan doen. Met de circuservaring die ik inmiddels heb, hoop ik iets te kunnen toevoegen aan Circus Amersfoort.”

Hanna van der Stap

HannaToen Hanna tien jaar was, is ze vanwege vrienden bij Circus Amersfoort terechtgekomen. Ze kreeg les in alle circustechnieken. “Dit beviel mij zo goed dat ik nu nog steeds te vinden ben bij ons circus. Na een aantal jaar ben ik gaan helpen bij de jongste kinderen.” Na dat anderhalf jaar gedaan te hebben volgde Hanna de interne opleiding tot junior circusdocent . Sindsdien geeft ze voornamelijk zelf les. Haar favoriete onderdeel is acrobatiek. “Het mooie aan docent zijn is dat je de ontwikkeling van de kinderen kunt volgen en hen allerlei circustechnieken kunt aanleren. Ook is het erg leuk om te zien dat ze zoveel plezier hebben tijdens de circuslessen.”

Esther van Batenburg

EstherSinds ze op haar tiende verjaardag haar kinderfeestje bij Circus Amersfoort hield, was het raak: Esther wilde per se op circus. Inmiddels heel wat vaardigheden rijker, is ze zelf circusdocent geworden. “Circus bindt mensen. Dat heb ik zelf ondervonden en dat zie ik terug bij de kinderen die ik lesgeef. Het is leuk te merken welke positieve effecten de sport op ze heeft.”

De disciplines die haar het meest aanspreken, zijn partneracrobatiek, luchtacrobatiek en jongleren. Ze heeft vaak met deze (en andere) disciplines opgetreden, en optreden blijft volgens haar toch wel een van de leukste dingen om te doen. “Circus biedt een perfect platform om fysieke en mentale uitdaging te vinden op alle niveaus, en het bijzondere is dat niets te stom of te gek is. Voor iedereen is wel een plek bij het circus.”

Annemarie Oppedijk

AnnemarieAls kind organiseerde Annemarie al circusvoorstellingen op straat. Ze ging turnen en werd zangeres in een popband. Ze deed aan kleinkunst en theatersport, werkte bij tv en heeft jaren in het buitenland gewerkt. Toen ze een vriend kreeg bij Circus Toni Boltini, bloeide de circusfascinatie weer op. Vanaf 2005 geeft ze les bij Circus Amersfoort. “Bij circus gaat het niet om competitie. Je leert samenwerken, vallen en opstaan. Het is goed voor de coördinatie, motoriek en balans. Kinderen worden op een positieve manier uitgedaagd zich te ontwikkelen in een veilige omgeving, krijgen gelegenheid zich te specialiseren en op te treden. Iedereen kan circussen. Er zijn altijd onderdelen waarin een kind plezier heeft en kan uitblinken. In eigen tempo, op eigen niveau. Ik vind het geweldig om te zien hoe kinderen (op)groeien binnen ons circus en om dat te mogen begeleiden.”