Vincent Vos

VincentVincent is op zijn veertiende met circus in aanraking gekomen. Hij kon al eenwieleren en had snel het jongleren onder de knie.

“Ik ben gaan lesgeven, omdat ik meer wilde doen met circus en omdat ik het leuk vind om anderen nieuwe dingen te leren. Ook ben ik Sociaal Cultureel Werk gaan studeren in Utrecht. Door mijn inmiddels afgeronde opleiding en door het bezoeken van veel circusfestivals ben ik gekomen waar ik nu ben.”

Dingen die hij leuk vindt om te doen in het circus: acrobatieken, jongleren, voorstellingen kijken, festivals bezoeken, leuke mensen ontmoeten, en het land (en de wereld) doorreizen.

Saskia Keizer

SaskiaSaskia heeft in 2004 samen met o.a. Ronald Barendregt Circus Amersfoort opgericht. De tijd vliegt, in 2014bestond Circus Amersfoort alweer tien jaar. Saskia is begonnen met het werken achter de schermen van Circus Amersfoort. Ze verwerkte de aanmeldingen en verzorgde de financiële administratie. Sinds 2008 werkt ze ook met de kinderen. “Het geweldige aan circus vind ik de ongedwongenheid, het plezier dat iedereen er in kan vinden en de mooie voorstellingen die neergezet worden. Uiteraard vind ik ons pand op de Wagenwerkplaats ook helemaal tof! Mijn favoriete onderdelen bij het circus zijn jongleren, diabolo en acrobatiek. Koordlopen kan ik niet en ballopen vind ik heel eng!”

Mees Jager

Meesk ben ooit begonnen met diabolo toen er op mijn basisschool een circus langskwam. Eigenlijk wilde ik jongleren, maar tot mijn grote frustratie lukte dat niet. Diabolo ging goed en ik ging hard oefenen in de tuin van mijn ouders in het pittoreske Epe. Nog nooit heb ik bij een jeugdcircus gezeten of op een andere manier circusles gehad. Op een gegeven moment hoorde ik over jongleerfestivals en ik besloot maar eens langs te gaan bij eentje. Initieel heel eng en spannend, maar het was een fantastische sfeer met heerlijke creatieve gekke mensen die precies doen waar ze zin hebben en dat doen ze nog eens goed ook! Een wereld waar ik me thuis voelde en ik kan met zekerheid zeggen dat het hele gebeuren een grote impact heeft gehad op hoe ik nu mijn leven leid en wie ik ben (op een positieve manier).

Op deze festivals leerde ik ook eindelijk jongleren en dat bleek ik superleuk te vinden. Ik werd ook geïntrigeerd door de patronen achter het jongleren en raakte in de ban van siteswaps, de wiskunde achter jongleren. Het zal vast een bijdrage hebben geleverd aan het feit dat ik nu wiskunde studeer en ook dat fantastisch vind. Ik heb het ook altijd al leuk gevonden om mensen dingen uit te leggen waarover ik gepassioneerd ben, zij het wiskunde, jongleren of iets anders. Ik leerde op deze festivals ook veel leden van Circus Amersfoort kennen die al snel goede vrienden werden. Ik kwam vaker en vaker langs bij het circus en voelde ook daar die fijne, gezellige en gekke sfeer die ik op festivals voel. Ik voelde me ook daar thuis en op mijn plek en merkte dat ik het eigenlijk wel heel leuk had gevonden om al van jongs af aan bij een jeugdcircus te zitten. Ik werd dan ook heel enthousiast toen mij werd aangeboden om les te geven en ben gemotiveerd om alle andere circustechnieken onder de knie te krijgen.

Ik heb veel te danken aan de circuswereld en kan met zekerheid zeggen dat het een van de beste keuzes was die ik ooit gemaakt heb. Ik heb een passie gevonden waar ik me telkens weer in verlies, ontelbaar veel vrienden heb die mij erg dierbaar zijn en bovenal een plek heb waar ik mezelf kan zijn! Ik gun het iedereen om dit mooie wereldje te ontdekken. 🙂

Iris Huurdeman

IrisOp de peuterspeelzaal wilde Iris het liefste koorddanseres worden. Het was alleen maar logisch dat ze terecht zou komen bij Circus Amersfoort. Hier is ze als negenjarig meisje begonnen en is nooit meer vertrokken. Na jaren van oefenen, voorstellingen maken en helpen bij klusjes is ze sinds 2013 ook gaan lesgeven bij het circus. Inmiddels is ze voor haar studie sociale geografie naar Utrecht verhuisd, maar ze reist graag een paar keer per week naar Amersfoort voor circus. Hier geeft ze lessen in verschillende onderdelen en op allerlei niveaus. Want dat is juist zo leuk, er is voor iedereen wel iets. Zelf is ze groot fan van acrobatiek en trapeze. De laatste jaren is daar jongleren en het maken van handstanden bij gekomen. Dat is nu zo mooi, er is altijd wel een nieuwe uitdaging.

Hanna van der Stap

HannaToen Hanna tien jaar was, is ze vanwege vrienden bij Circus Amersfoort terechtgekomen. Ze kreeg les in alle circustechnieken. “Dit beviel mij zo goed dat ik nu nog steeds te vinden ben bij ons circus. Na een aantal jaar ben ik gaan helpen bij de jongste kinderen.” Na dat anderhalf jaar gedaan te hebben volgde Hanna de interne opleiding tot junior circusdocent . Sindsdien geeft ze voornamelijk zelf les. Haar favoriete onderdeel is acrobatiek. “Het mooie aan docent zijn is dat je de ontwikkeling van de kinderen kunt volgen en hen allerlei circustechnieken kunt aanleren. Ook is het erg leuk om te zien dat ze zoveel plezier hebben tijdens de circuslessen.”

Corien van Houte

CorienCorien las in de krant in 2006 een advertentie over Circus Amersfoort en meldde zich meteen aan. Al snel daarop volgde haar eerste circusles. “Ik vind het nu nog steeds superleuk en gezellig op circus.” Op haar twaalfde ging Corien naar de middelbare school en ging ze van circus af. Vier jaar later had ze een sportstage nodig en vond haar stageplek bij Circus Amersfoort. “Ik heb toen gelijk de opleiding tot circusdocent gevolgd en sindsdien geef er ik les. Bij het lesgeven is het een groot voordeel dat ik als kind zelf ook op het circus zat en dus alle technieken beheers. Ik volg inmiddels zelf ook weer les en leer nog steeds bij”.

Ze heeft er veel plezier in om kinderen nieuwe dingen te leren. “Het is zo mooi als een kind je trots een nieuwe truc laat zien. Ik wil zeker nog lang bij het circus blijven.”

Charlotte Broekman

CharlotteOp de middelbare school kon er bij Charlotte na lestijd gecircust worden, en daar ontdekte ze de clown in haar en het plezier van het spelen op de bühne. Na de theaterschool heeft ze in verschillende producties gespeeld en ze legde zich vooral toe op schrijven.

Tussendoor volgde ze clownsworkshops om daarin lekker los te gaan. “Een dag niet gespeeld is een dag niet geleefd! Nu geef ik al vanaf 2006 les aan de jongste groep en daarbij geef ik vooral theaterlessen. Het is mooi om tijdens die lessen te zien hoe creatief en vindingrijk kinderen zijn en ik vind het prachtig om daar mijn aandeel in te hebben.”