Mees Jager

Meesk ben ooit begonnen met diabolo toen er op mijn basisschool een circus langskwam. Eigenlijk wilde ik jongleren, maar tot mijn grote frustratie lukte dat niet. Diabolo ging goed en ik ging hard oefenen in de tuin van mijn ouders in het pittoreske Epe. Nog nooit heb ik bij een jeugdcircus gezeten of op een andere manier circusles gehad. Op een gegeven moment hoorde ik over jongleerfestivals en ik besloot maar eens langs te gaan bij eentje. Initieel heel eng en spannend, maar het was een fantastische sfeer met heerlijke creatieve gekke mensen die precies doen waar ze zin hebben en dat doen ze nog eens goed ook! Een wereld waar ik me thuis voelde en ik kan met zekerheid zeggen dat het hele gebeuren een grote impact heeft gehad op hoe ik nu mijn leven leid en wie ik ben (op een positieve manier).

Op deze festivals leerde ik ook eindelijk jongleren en dat bleek ik superleuk te vinden. Ik werd ook geïntrigeerd door de patronen achter het jongleren en raakte in de ban van siteswaps, de wiskunde achter jongleren. Het zal vast een bijdrage hebben geleverd aan het feit dat ik nu wiskunde studeer en ook dat fantastisch vind. Ik heb het ook altijd al leuk gevonden om mensen dingen uit te leggen waarover ik gepassioneerd ben, zij het wiskunde, jongleren of iets anders. Ik leerde op deze festivals ook veel leden van Circus Amersfoort kennen die al snel goede vrienden werden. Ik kwam vaker en vaker langs bij het circus en voelde ook daar die fijne, gezellige en gekke sfeer die ik op festivals voel. Ik voelde me ook daar thuis en op mijn plek en merkte dat ik het eigenlijk wel heel leuk had gevonden om al van jongs af aan bij een jeugdcircus te zitten. Ik werd dan ook heel enthousiast toen mij werd aangeboden om les te geven en ben gemotiveerd om alle andere circustechnieken onder de knie te krijgen.

Ik heb veel te danken aan de circuswereld en kan met zekerheid zeggen dat het een van de beste keuzes was die ik ooit gemaakt heb. Ik heb een passie gevonden waar ik me telkens weer in verlies, ontelbaar veel vrienden heb die mij erg dierbaar zijn en bovenal een plek heb waar ik mezelf kan zijn! Ik gun het iedereen om dit mooie wereldje te ontdekken. 🙂